Kijk op LinkedIn voor ons bedrijfsprofiel en onze collega's.

Eric van Duijn

“Ik kan mijn eigen kansen creëren”  

Eric van Duijn
Senior adviseur Verkeer

“Ik geef advies over grote verkeersprojecten in en rond Amersfoort. Ik heb lange tijd voor verschillende adviesbureaus gewerkt, maar heb toch de overstap naar de overheid gemaakt. Ik wilde niet alleen maar uitvoeren wat een ander heeft bedacht, maar juist meewerken aan de inhoud, aan de opdrachtgeverskant. Hier denk ik na over wat goed is voor de stad en kan ik meer sturen welke keuzes worden gemaakt. Het werken voor een stad zie ik bovendien als een wat ‘hoger doel’ dan werken voor een commercieel bedrijf.

Omdat ik in Amersfoort woon, ken ik de stad goed en dat geeft een meerwaarde in mijn werk. Werken bij de gemeente vraagt om een bredere blik, gevoel voor wat er leeft. Natuurlijk werk ik vanuit mijn vakkennis, maar omdat ik ook de verschillende belangen ken van bewoners of de politiek, kan ik ook inschatten wat de gevolgen zijn.

De gemeente Amersfoort is een vrij platte organisatie. Voor mij heeft deze gemeente precies de juiste grootte: klein genoeg voor direct contact met het bestuur, en groot genoeg voor interessante projecten.

Ook de ontwikkelingsmogelijkheden zijn echt goed. Ik zeg altijd dat je je eigen kansen moet creëren, maar daar is hier dan ook ruimte voor. Ik doe nu mee aan een vrij intensief talentontwikkelingsprogramma. Met een klein groepje ‘talentvolle’ medewerkers volgen we trainingen om onszelf te ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk. Ik vind het mooi dat de gemeente potentie in mij ziet en daar ook in investeert. Een duidelijke blijk van waardering!”