Kijk op LinkedIn voor ons bedrijfsprofiel en onze collega's.

Herm Kuipers

“Hier gaat het om de inhoud”  

Herm Kuipers
Controller

“Ik heb zo’n twintig jaar bij het Rijk gewerkt. Kort geleden maakte ik de overstap naar de gemeente Amersfoort. Ik wilde niet alleen dichter bij huis, maar ook dichter bij de burger werken. Dat was meteen te merken: het eerste dossier waar ik mee te maken kreeg, ging over de school waar mijn kinderen op zaten.

Ik heb me altijd meer geïnteresseerd voor de publieke zaak. Ik zet me liever in voor andere doelen dan winst maken of aandeelhouders tevreden houden. Bovendien is winst maken een behoorlijk simpel doel, wat dat betreft is de overheid veel afwisselender. Want hoe houd je een museum open? Hoeveel trapliften kun je verstrekken, gelet op zowel de noodzaak als het budget? Hier is geld slechts een middel voor een inhoudelijk doel.

Kenmerkend in Amersfoort vind ik het teamwork. Er zijn altijd veel mensen betrokken bij een onderwerp, zowel binnenshuis als in de stad. Wanneer je iets tot stand brengt, is dat een teamprestatie. Daar haal ik veel voldoening uit.

Ik heb een hekel aan bureaucratie. Als ik die tegenkom, help ik die graag om zeep. Van alle gemeenten in Nederland heeft Amersfoort het kleinste aantal ambtenaren per inwoner. Het is een heel pragmatische gemeente en er heerst een open cultuur. Als leidinggevende ga ik uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mijn mensen, maar mijn deur staat letterlijk open. Het draait niet om structuren, maar om contact tussen de juiste personen. Je kunt ergens een notitie over schrijven, maar je kunt ook bij iemand langslopen. Dat levert vaak nog een leuk gesprek op ook!”