Kijk op LinkedIn voor ons bedrijfsprofiel en onze collega's.

Maaike Teiwes


“Mijn klanten vertrekken met een goed gevoel”
 

Maaike Teiwes
Medewerker dienstverlening

“Dienstverlening zit in mij. Ik houd van het directe contact met mensen, dat is altijd al zo geweest. Na zestien jaar in de hotellerie ben ik bij Burgerzaken in Amersfoort terechtgekomen. Ik had daar nog geen ervaring mee en met alle wetten die daarbij horen, maar mijn dienstverlenende instelling was belangrijker.

Mijn werk doe ik met een duidelijk doel: ik probeer de klanten altijd met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. De gemeente is voor veel mensen iets vervelends, waar ze iets ‘moeten’. Dat korte contact met ons, die eerste indruk,  probeer ik zo aangenaam mogelijk te maken. Ik voel me dan ook echt een visitekaartje van de gemeente. Als iemand hier de deur uit loopt met de gedachte ‘nou, dat viel mee’, dan ben ik blij. Het beeld dat het woord ‘ambtenaar’ vaak oproept, is echt achterhaald. Ook mijn collega’s werken hier met plezier en met hetzelfde doel als ik.

Hier merk je echt dat je voor de hele stad werkt. Iedere inwoner van Amersfoort heeft met de gemeente te maken. De diversiteit is daarom enorm. Je komt hier zo veel verschillende mensen tegen. Van nul tot negentig, arm, rijk, en allemaal hebben ze iets van ons nodig. Ik houd van het improviseren, de soms bijzondere ontmoetingen, en de bedrijvigheid in het stadhuis. Hoe voller hoe beter!

 Als werkgever vind ik de gemeente Amersfoort ook heel prettig. Alles is netjes geregeld, en je kunt altijd met vragen terecht. De persoonlijke benadering bij Amersfoort vind ik opvallend. Ze kijken wat goed is voor jou, wat jouw doelen zijn en helpen je daarbij. Dat is geen kritiek, dat is een cadeautje!”