Kijk op LinkedIn voor ons bedrijfsprofiel en onze collega's.

Mano Chandoe

‘Ik sta letterlijk en figuurlijk midden in de stad’
Ik sta letterlijk en figuurlijk midden in de stad”
 

Mano Chandoe
Markt- en havenmeester

“Mijn bureau staat op het grootste marktplein in de historische binnenstad van Amersfoort. Wij verzorgen de complete organisatie van alle markten in Amersfoort en verzorgen het nautisch beheer van de goederen- en recreantenhaven. Ik ben beleidsadviseur, verkeersregelaar, jurist en scheidsrechter tegelijk en sta letterlijk en figuurlijk midden in de stad. Geen dag is hetzelfde: het ene moment ben ik de ijsdikte aan het meten, het andere moment coördineer ik de bevoorrading van vele tientallen marktkramen in de kleine Amersfoortse straatjes.

De markt is hot: nog steeds komen er elke week tienduizenden bezoekers op af, wat ook zijn positieve effect heeft op de winkels in het centrum. Ook de mensen die in de haven afmeren, zijn belangrijk voor de economie van Amersfoort. Elke goedlopende marktdag is dus niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor de stad een goed resultaat.

Vergeleken met de andere gemeenten waar ik heb gewerkt, valt het me op dat hier veel gedreven mensen werken die hun vak verstaan. De gemeente voelt als een sterk en professioneel bedrijf dat achter mij staat op mijn redelijk zelfstandige positie. In Amersfoort zijn de lijnen heel kort. Door de aard van mijn werk heb ik met bijna alle afdelingen te maken. Maar ook met schippers, handelaren, chauffeurs, brandweer, politie, bewoners en collega’s uit andere delen van het land. Met mijn netwerk zit het dus wel goed.

Als ik een goed idee heb om iets te veranderen, kan ik iedereen erbij betrekken die ik nodig heb. Ik krijg daarin veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het is geweldig om op die manier iets moois tot stand te brengen.”