Kijk op LinkedIn voor ons bedrijfsprofiel en onze collega's.

Over de stad

Het is Tijd voor Amersfoort!

Amersfoort is het bruisende middelpunt van Nederland. Hier kun je goed leven, werken en wonen. In het historische stadscentrum zie je het verleden terug in de vele monumentale panden aan sfeervolle grachten. Maar de tijd heeft hier zeker niet stilgestaan. Het hart van Amersfoort heeft ook alles in huis voor een perfect dagje winkelen in exclusieve boetiekjes en trendy kledingzaken. Uitgeshopt? In de smalle straatjes en op de pleinen van het centrum kun je terecht in gezellige restaurantjes of op een van de vele terrassen. Deze vormen ook het decor voor de zomerse festivals. Voor wie juist op zoek is naar rust en natuur hebben we prachtige stadsparken en begint bij de stadsgrenzen de natuur van de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe, de Gelderse Vallei en het Nationaal Landschap Arkemheen. Geniet bijvoorbeeld van de weidse vergezichten over het typisch Nederlandse polderlandschap van Eemland.

Wonen in Amersfoort

Amersfoort staat bekend als de ideale stad waar je carrière en gezin goed kunt combineren. Er wonen veel jonge mensen die zeggen dat ze hier graag hun kinderen groot brengen: veel speelplekken, de keuze aan kinderopvang is groot en de scholen behoren tot de top van Nederland. Natuurlijk spelen ook groen en veilig wonen hierin een rol. En of je nu liever in een dorpse, stadse of landelijke sfeer woont, de Amersfoortse wijken bieden een zeer gevarieerd woningaanbod, waar jij je thuis kunt voelen. In het centrum vind je met name appartementen, waarvan een aantal nog in aanbouw. Aan de zuidkant van de stad woon je in rustige jaren dertig wijken. Aan de noordkant bepalen ruim opgezette nieuwbouwwijken het beeld. Kattenbroek staat bekend om haar spannende architectuur en in Vathorst heb je de keuze tussen appartementen of boerderijwoningen en zelfs voor vrije kavels. Op www.woneninamersfoort.nl vind je het actuele woonaanbod en nog veel meer interessante woonwetenswaardigheden over Amersfoort.

Beleef Amersfoort

Wij zijn een groeiende en jonge stad. Dat zorgt voor dynamiek. Met 150.000 inwoners in Amersfoort valt er altijd wat te beleven. De stad staat bekend om haar zomerse festivals en bij de Eemhaven verrijst een heel nieuw uitgaansgebied met bioscoop en theater. In de haven kun je ook sloepjes huren en gebruik maken van de fietsboot. Een duik in de geschiedenis neem je tijdens een stadswandeling, een rondvaart in de grachten of in de vele musea die het centrum rijk is. Natuurlijk is er voor kinderen ook van alles te beleven: spelen in een van de vele speeltuinen, op bezoek bij de dieren in Dierenpark Amersfoort of zwemmen in een echt bosbad. Alles over cultuur, kunst, uitgaan en uitjes vind je op www.tijdvooramersfoort.nl.

Centraal

Voor werken en wonen kun je niet centraler in Nederland terecht. Amersfoort is een waar knooppunt van belangrijke snelwegen en spoorlijnen, waardoor we met de auto als met de trein uitstekend bereikbaar zijn. Met de trein sta je bijvoorbeeld binnen dertig minuten in het hartje van Amsterdam of Utrecht. Dat maakt Amersfoort ook een ideale locatie voor zakelijke ontmoetingen of om een evenement te organiseren. Op www.locatieamersfoort.nl vind je ruim 100 schitterende locaties waar ze je gastvrij ontvangen. Door de centrale ligging is Amersfoort ook een plaats waar veel bedrijven en organisaties hun hoofdkantoor hebben en waar ondernemers zich thuis voelen, net als een groot aantal hoogopgeleide ZZP-‘ers. Intermediair heeft Amersfoort in 2013 niet voor niets uitgeroepen als een van de beste steden om in te wonen en te werken!